ANNELIESE WOLF fotografie

foto: Charlot Wissing 

 

Info/Contact Als fotograaf maakte Anneliese Wolf (Amsterdam 1946) deel uit van een groep kunstenaars, die zich in de zeventiger jaren had gevormd rond Anton Heyboer en Viktor IV. 

Passend in het toenmalige tijdsbeeld waren deze beide "artiesten", zoals zij zichzelf noemden, de inspirerende voorlopers van een zowel creatieve als spirituele levens-en kunstvorm. Naast vele tentoonstellingen van haar autonome werk waren er ook projecten gelieerd aan dans (Katie Duck en Wes Howard) en muziek (Sean Bergin en Tristan Honsinger)

Ook deed zij meerdere foto-producties voor tijdschriften als "Gardens" en "Happinez".

Zij printte haar eigen baryth-afdrukken en kleurde deze vaak in. Inmiddels heeft ook zij haar Rolleiflex ingeruild voor een digitale camera, maar haar liefde voor het ambachtelijke, heeft nieuwe paden voor haar geopend die begonnen met het verknippen van haar oude foto's om deze daarna te herstructureren tot collages, waaruit de serie "Verknipt" is ontstaan.

Momenteel tekent zij met houtskool achtergronden en vult deze aan met door haar in de Hortus Botanicus te Amsterdam gefotografeerde bloemen en planten te zien bij de serie: "De boeketreeks"

Anneliese Wolf

Binnenkadijk 409

1018 AX Amsterdam

020 6228694  06/30866415

email: anneloup@kpnmail.nl 

Foto: Charlot Wissing 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston